Expositie
Exposities en activiteiten

27 april- 27 juni 2019 Openbare Bibliotheek hoofdvestiging Leiden
Vanaf Koningsdag tot en met donderdag 27 juni 2019 te zien en te koop in de Bibliotheek te Leiden, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden! Samen met andere Kucoleden geïnspireerd door werk van Rembrandt. Wees welkom, het is een leuke plek in hartje Leiden, vlakbij de Burcht.
Irene doet mee met dit werk op papier: ‘De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp à la Irene Kurepershoek’; drieluikje, in passe-partout, ingelijst achter glas. Het werk ligt in één van de vitrines.28 maart – 14 april 2019 Duna atelier Katwijk aan Zee
Vanaf 28 maart exposeren Hélène van de Vijver en Irene samen drie weekenden lang in de benedenverdieping van het vernieuwde Duna atelier in Katwijk aan Zee!
Hélène, www.arthelenebeelden.nl, zal beeldhouwwerk laten zien van diverse materialen.
Van Irene zijn veel recent gemaakte schilderijen te zien.

Het Duna atelier, www.schilderenaanzee.nl, is verhuisd. Het is nu te vinden aan de Boulevard Zeezijde 31. Dit is in het duin voor de vuurtoren, waar het busstation is, dus erg makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken!
Parkeren kan in de nieuwe parkeergarage, maar ook vlak voor de deur, op het oude parkeerterrein van ‘Het Zwaantje’.
Donderdag 28 maart tot en met zondag 14 april.
Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Irene is aanwezig op donderdag 28 maart, zaterdag 30 maart, zaterdag 6 april, zondag 7 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april.
Zie ook onderstaand persbericht, geschreven door de heer Willem Nijeboer, journalist:

‘Irene Kurpershoek en Hélène van de Vijver willen dat hun expositie blij maakt Vrolijke bedoening in souterrain DUNAatelier Katwijk

Negen figuratieve beelden van dieren, mensen in allerlei houdingen en van groepjes wielrenners van Hélène van de Vijver. Aan de wand schilderijen met onder andere gefantaseerde, golvende zeeën in veel vrolijke kleuren zoals geel, turquoise, lila en roze en fantasiedieren van Irene Kurpershoek. Te zien tijdens hun expositie "Luchtig, maar niet zweverig" in het DUNAatelier in Katwijk.

"Bij elkaar een vrolijke bedoening", zegt psycholoog en kunstschilder Kurpershoek. Haar schilderijen vormen een tegenwicht tegen haar praktijk waar ze therapie geeft rondom rouw- en verliesverwerking. Ze wil dat mensen vrolijk worden van haar werk. Ze maakt ook gedichten en schreef en illustreerde het boek "Zakdoekje leggen" over afscheid nemen van gedrag, dierbare mensen en geliefkoosde wensen.
De beelden van Van de Vijver in steen, hout en brons sluiten daarbij aan. Zij beoefent veel kunstvormen. Ze maakt behalve beelden in allerlei materialen ook schilderijen. "We willen beiden laten zien hoe we zelf in het leven staan", zegt Van de Vijver.

Beach boys
De titels van Kurpershoeks schilderijen dragen bij aan de vrolijkheid. Ze toont bijvoorbeeld Katwijkse oude mannen die naar de zee staren. Dat schilderij heet "Beach boys". "Vis moet zwemmen" heet een bang kijkend visje dat ieder moment bij een glaasje verorberd gaat worden. "Zeepaardje", toont het dier dat aan het pootjebaden is. En "Zeepaartje", een stel dat romantisch naar de ondergaande zon staat te staren. Alles olieverf op linnen. "Alles dat ik maak, is het resultaat van rijke fantasie", zegt Kurpershoek. "Ik werk niet meer volgens een strak plan, waardoor mijn werk speelser is geworden."

"Ik sta open in het leven, met de handen in de lucht", zegt de van oorsprong Zeeuws-Vlaamse Van de Vijver, die zich laat inspireren door alles dat ze tegenkomt. "Laat alles maar gewoon komen en doe maar gewoon. Dat wil ik delen. Alles is heel mooi als je het wilt zien. Dat probeer ik te benadrukken. Dat kunt u in mijn beelden zien, maar u mag er ook wat anders in zien. De bedoeling van kunst is dat je er een goed gevoel van krijgt. Ik word ook blij als ik naar exposities van anderen ga."

Hospice
Kurpershoek exposeert regelmatig, maar in het DUNAatelier is het de eerste keer. Haar werk hing al wel eens in het Katwijkse gemeentehuis. "Ik vind het leuk als mensen om mijn werk moeten glimlachen. Ik vind het nog leuker als mensen mijn werk mee naar huis nemen, maar als ze lachen is het ook al goed", zegt Kurpershoek. Ze exposeert ook met 23 schilderijen in een hospice in Leiden.
Daarvoor vond ze haar schilderijen eigenlijk te vrolijk, maar daar dachten de mensen van het hospice heel anders over.

Van de Vijver maakt gebruik van heel veel technieken bij het maken van beelden en schilderijen. Ze werkt in brons, hout, steen, kunststof, was, keramiek, staal, gips en glas. "Mijn nieuwsgierigheid inspireert me. Ik wil weten of mij die technieken lukken. Als dat zo is, mensen vinden het leuk en ze kopen het, dan vind ik het heerlijk dat andere mensen daarvan genieten. Desondanks vind ik het ook jammer, want ik doe met moeite afstand van wat ik maak. Dus als mensen mijn werk niet kopen, vind ik het ook goed, want dan heb ik het nog. Maar het mooist vind ik het als mensen blij worden van wat ik maak."
…’


Januari - mei 2019 Hospice Issoria
Sinds 17 januari 2019 mogen er ruim twintig schilderijen van Irene voor vier maanden verblijven in het Hospice Issoria in Leiden. Vanzelfsprekend zijn deze alleen te zien voor de gasten die daar verblijven, hun bezoek en de medewerkers van Issoria. Irene beschouwt het als een eer dat haar werk daar zo lang te zien mag zijn.

2018-2019 galerie De Leidse Lente
In de galerie van de Leidse Lente, is een wisselende groepstentoonstelling. Iedere twee maanden nieuw werk. Irene doet iedere keer met één schilderij mee. Haagweg 4 in Leiden; bij binnenkomt linksaf, voor de bar langs, daar is een trap naar boven, waar de galerie is.November 2018 – januari 2019 Woonwinkel Baalbergen
In woonwinkel Baalbergen in Katwijk vindt een groepsexpositie plaats.
Kunstenaars die meedoen met ‘Pakje Kunst’ in Leiden -zie hieronder- leveren hun bijdrage.
Irene doet mee met twee recente werken, olieverf op linnen.
Alle werken zijn te koop.
Vanaf dinsdag 27 november 2018 tot en met donderdag 31 januari 2019,
Woonwinkel Baalbergen, Ambachtsweg 13, 2222 AH Katwijk ZH,
dinsdag tot en met zaterdag 10.00 – 17.00 uur


November 2018 - Pakje Kunst
Alweer een nieuwe serie voor Pakje Kunst!
Leidse Lente, Haagweg 4 in Leiden.
In een oude sigarettenautomaat zitten ‘pakjes kunst’. Voor 2 x 2 euro krijg je een pakje met daarin een klein kunstwerkje. Alle pakjes zien er hetzelfde uit, de inhoud is een verrassing. Er doen diverse disciplines mee, dus een gedicht of een afbeelding, het kan allemaal.
Pakje Kunst op Facebook

22 en 23 september 2018 - Kunstroute Plus
Op 22 en 23 september 2018 wordt in Leiden weer de Kunstroute georganiseerd.
Dankzij de gastvrijheid van Loek mag Irene, net als vorig jaar, exposeren in het Jan Pesijnhof 6, gelegen aan het Pieterskerkplein/Kloksteeg 21.
Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt zijn prachtige hofjeswoning omgetoverd tot ‘Gallery Look’.
Erg leuk als je even een kijkje komt nemen, maar graag stil zijn in het hofje.
Dankjewel Loek!

Vanzelfsprekend doet de Leidse Lente, Haagweg 4, ook volop mee tijdens de Kunstroute.
In de galerieruimte (in het Grandcafé de trap op) is het schilderij ‘Kraamfeest’ van Irene te zien.
De sigarettenautomaat waaruit je voor 4 euro een ‘Pakje Kunst’ kunt halen, staat rechts naast de bar. Alle pakjes zien er hetzelfde uit, dus je weet van tevoren niet van wie je een werkje uit de automaat haalt; het kan een minischilderijtje van Irene zijn.

Mocht je op zondagmiddag nog puf hebben om naar Oegstgeest te gaan:
Er is een wijnproeverij in kasteel Oud-Poelgeest, georganiseerd door de Lions. Na afloop worden de geexposeerde kunstwerken geveild voor een goed doel. Irene heeft werk op papier ingeleverd.

Hopelijk komt het tot vele ontmoetingen in het hofje, van harte welkom!

Olieverf op linnen, 40 bij 50 cm, © 2018

Bloemverhalen
Er bestaan ‘bloemlezingen’ en bij Verhaal en Beeld zijn er ‘bloemverhalen’.
Als je op zoek bent naar een origineel cadeautje voor jezelf of iemand anders, bestel dan via info@verhaalenbeeld.nl kunstzinnig ingepakt bloemenzaad. Je ontvangt van de aangegeven soort ten minste 50 bloemzaden in een mini enveloppe, verpakt in een artistieke kaart, waarbij je kunt kiezen tussen een abstracte kaart of een vlinderkaart. Geen twee kaarten zijn hetzelfde, wat dit presentje extra uniek maakt. Bovendien zit in elke kaart een creatief bloemverhaal, passend bij de desbetreffende bloemsoort. Het bloemverhaal is een korte informatieve tekst met soms wat kwinkslagen, van ongeveer 400 à 500 woorden. Zowel de kaart als het verhaal zijn door Irene gemaakt. De kosten zijn inclusief verzendkosten € 7,50 per stuk, zonder verzendkosten € 5,00 per stuk .
Op dit moment zijn verkrijgbaar akeleizaad en duizendschoonzaad, binnenkort zegekruid en meer.
Zie je zo’n cadeautje wel zitten, geef dan in je e-mail aan welk bloemenzaad plus bijpassend bloemverhaal je wilt bestellen, hoeveel presentjes je wilt ontvangen en of je ze in een abstracte- of vlinderkaart verpakt wilt hebben; info@verhaalenbeeld.nl.Lente in Leiden - Pakje Kunst
In de Leidse Lente, Haagweg 4-A in Leiden, staat sinds april 2018 een oude sigarettenautomaat met daarin ‘pakjes kunst’. Voor 2 x 2 euro krijg je een pakje met daarin een klein kunstwerkje.
Alle pakjes zien er hetzelfde uit, de inhoud is een verrassing. Er doen diverse disciplines mee, dus een gedicht of een afbeelding, het kan allemaal.
Irene maakt voor Pakje Kunst piepkleine olieverfschilderijtjes waarop vooral grappige hoofdjes te zien zijn. Het werken op dit kleine formaat doek leek in eerste instantie een beetje op de zenuwen van Irene te werken, maar inmiddels zijn haar schilderijtjes op Madurodamformaat een vrolijk onderdeel van haar werkzaamheden geworden.

Pakje Kunst op Facebook
23 en 24 september 2017 - ‘Gallery Look’
Dankzij de gastvrijheid van Loek van Dalen - dankjewel Loek! - kan Irene zaterdag 23 en zondag 24 september van 12.00 tot 17.00 uur recent werk laten zien in het Jan Pesijnhof 6, aan de Kloksteeg 21 in Leiden.
Van harte welkom, maar ... in het hofje zelf graag stil zijn.‘Kinderwens’, ©2017, olieverf op linnen, 40 bij 40 cm

September 2017 - Kunst in de etalage
De hele maand september is het schilderij ‘Jippie’ van Irene te zien in de etalage van Zonnestudio Perfect Tan, Peppelweg 99A in Schiebroek/Hilligersberg; www.kunstfestival.nl

Augustus - oktober 2017 - Bibliotheek Stevenshof Leiden
Van 11 augustus tot en met 21 oktober 2016 hangt de bibliotheek in de Stevenshof in Leiden vol met schilderijen van Irene. U bent van harte welkom om in een kijkje te komen nemen!
Ontmoet u Irene daar graag persoonlijk, mail of bel haar dan even om te kijken wat mogelijk is;
06-10723426 of e-mail

Trix Terwindtstraat 6, 2331 GW Leiden
stevenshof@BplusC.nl

Openingstijden:
Maandagen tot 14 augustus van 13.30 tot 17.00 uur
Maandagen vanaf 14 augustus van 13.30 tot 19.00 uur
Dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur
Dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur

Juli tot en met september 2017 - Woonwinkel Baalbergen in Katwijk ZH
Tot en met 30 september 2017 zijn er acht schilderijen van Irene te zien in Woonwinkel Baalbergen in Katwijk ZH; Ambachtsweg 13, 2222 AH Katwijk ZH, 071-403179, www.baalbergenkatwijk.nl.
Samen met Lisette Hogewoning (collages), die de eerste Baalbergen Aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen, exposeert zij daar met Marijke Schipper (quilts) en Veldhorst (minimal paper art).
De werken hangen prachtig en zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur vrij te bekijken. Er is genoeg parkeerruimte, dus gewoon binnenlopen en direct zie je de verzorgde expositieplek!
Bijgaand foto’s van de bijzonder gastvrije opening op 15 juli 2017, georganiseerd door Andries Baalbergen en Mira Golsteyn, en het zomerse boeket dat de exposanten kregen!Mei, juni, juli 2017 – Gezondheidscentrum Vondellaan Leiden
In de wachtruimtes van Gezondheidscentrum De Vondellaan in Leiden zijn in de maanden mei, juni en juli 2017 twintig schilderijen van Irene te zien:

Vondellaan 35-A, 2332 AA Leiden.

April 2017 - Gemeentehuis Katwijk
Vanaf dinsdag 4 april tot en met dinsdag 25 april 2017 heeft Irene een solo-expositie in het Gemeentehuis van Katwijk. Haar olieverfschilderijen hangen direct bij binnenkomst in de hal, waar het oude - en nieuwe gebouw op een bijzondere manier verbonden zijn. In de vitrines is werk op papier te zien. De ruimte is op openingstijden vrij toegankelijk en u bent van harte welkom.
Op 8 april, 11.30 uur, werd Irene over de tentoonstelling geïnterviewd door Martin Ouwehand van RTV Katwijk; https://www.rtvkatwijk.nl/rtv-magazine-2/
Journaliste Laura Heerlien (Leidsch Dagblad 7 april 2017) kopte haar artikel met de tekst ‘Kleurrijk werk met open blik’.
Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk ZH,
maandag tot en met woensdag en vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur
donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Goede vrijdag 14 april en tweede paasdag 17 april gesloten.
Wilt u Irene zelf tegenkomen (of juist niet …); zij is op de donderdagen 6, 13 en 20 april van 18.00 uur tot 20.00 uur aanwezig.Dagelijkse kost
Sinds 13 maart 2017 plaatst Irene, onder het kopje ‘Dagelijkse kost’, regelmatig een gedichtje op haar facebookpagina. Lees, en geniet mee!
Dit is de eerste:

Digitale boodschap

Ben voor een boodschappie bij appie
maar ‘k vergat m’n eppie
en dan heppie
geen happie

© 13-03-17 Irene Kurpershoek

Januari - februari 2017 - Hilton Hotel Luxembourg
In januari en februari 2017 zijn in het Hilton Hotel Luxenbourg, tijdens ontbijt, brunch, borrel en diner vijf schilderijen van Irene te zien, boven het buffet.
Hilton Hotel Luxenbourg , 12 Rue Jean Engling, Luxembourg, L 1466 Luxembourg
Via Bubble Art Projects: www.bubbleprojects.eu

15 oktober - 13 november 2016 – Kunstenaarsvereeniging Katwijk
Kunstenaarvereeniging Katwijk (ja …, vereeniging met drie e’s) organiseert weer de expositie ‘Kunst Zonder Naam’, waarbij de werken zonder handtekening van de maker geëxposeerd worden. Er is veel te zien en te koop! Irene doet mee.
Dus, als je toch naar die prachtige nieuwe boulevard vol allure gaat kijken, loop even binnen!
Duna Atelier, Boulevard 73, Katwijk.
Vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Oktober - november 2016 – Scandic Triangeln Malmö
Vanaf 4 oktober tot en met eind november zijn er, via Bubble Art Projects, schilderijen van Irene te zien in Scandic Triangeln Malmö, op de derde etage, waar Scandic Meetings zit. De ruimte is vrij toegankelijk.
Het zijn olieverfschilderijen op linnen in de stijl van ‘She’s mine’, zoals in Sidac 2015, in pastelkleuren, maar ook in kleuren die wat steviger zijn neergezet.
Scandic Triangeln Malmö, Triangeln 2, 211 43 Malmö, Zweden.

29 oktober 2016 - 3 januari 2017 – Bibliotheek Leiden
Irene doet mee met een groepsexpositie van Kunstenaarscollectief KuCo in de Centrale Bibliotheek in Leiden; Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden.
Openingstijden:
Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 30 oktober, 27 november en 18 december van 13.00 tot 17.00 uur

24 en 25 september 2016 – Deelname Kunstroute Leiden
Museum de Lakenhal uit Leiden organiseert wederom de Kunstroute in Leiden. Irene doet mee! 24 of 25 september van 12.00 uur tot 18.00 uur; www.kunstrouteleiden.nl

Samen, 30 bij 40 cm Alle ballen, 50 bij 50 cm
©2016 ©2015

4 augustus - 30 september 2016 – Hilton Stockholm Slussen
Vanaf 4 augustus tot en met eind september zijn er, via Bubble Art Projects, schilderijen van Irene te zien in het Hilton in Stockholm, in het restaurant en/of bij de entree van het restaurant, dus vrij toegankelijk.
Het zijn olieverfschilderijen op linnen in de stijl van ‘She’s mine’, zoals in Sidac 2015, in pastelkleuren, maar ook in kleuren die wat steviger zijn neergezet.
Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8, Stockholm 10465
telefoon +46-8-51735300, e-mail stockholm-slussen@hilton.com
www.stockholm-slussen.hilton.com, www.bubbleprojects.eu
Out of the box On the beach, På stranden
60 bij 80 cm, ©2016 40 bij 50 cm, ©2016

Juni - juli 2016 – Bibliotheek Leiderdorp
In de vitrine van de bibliotheek in Leiderdorp is klein werk van Irene op papier te zien.

Mei - augustus 2016 – Kunstatelier Katwijk
In de vitrine van de tijdelijke galerie van KuCo in Katwijk aan Zee is klein werk op papier van Irene te zien en te koop.


Dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Loop gerust even binnen, het is een enthousiaste bedoening! Noordzeepassage 103 Katwijk aan Zee; dit is als je voor de Hema staat, met je gezicht richting hoofdingang, aan de rechterkant.

3 mei - 9 juli 2016- Bibliotheek Lisse Groepsexpositie KuCo
Met een knipoog naar Jeroen Bosch.

Irene heeft een paar schilderijen meegebracht, waaronder deze:
Koninginneweg 79A, Lisse,

Openingstijden; maandag en donderdag 14:00 - 20:00 uur, dinsdag en woensdag 11:00 - 17:00 uur, vrijdag 14:00 - 17:00 uur, zaterdag 10:00 - 15:00 uur

23 april 2016 – Veiling voor het goede doel
Een veiling voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.
Irene geeft een aantal exemplaren van haar debuut weg en het werkje ‘Carnaval’:

Maart en april 2016 - BplusC Leiden wedstrijd met als thema “Balans’
Irene doet mee met het schilderij ‘Een bootje’,

© 2016, 40 bij 50 cm, potlood en olieverf op linnen

Het commentaar van de jury: “Grafisch, mooi werk. Thema heel duidelijk en mooi uitgewerkt.”

6 maart 2016 - Internationale Vrouwendag Leiden
Omdat 8 maart, de Internationale Vrouwendag dit jaar op een dinsdag valt, organiseert de Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o. de viering op zondag 6 maart 2016 van 13.00 tot 18.30. Het thema dit jaar is ‘Laat je zien, laat je horen’. Er wordt een verrassend en veelzijdig programma aangeboden. Tijdens een interview in 2015 zei Irene: ‘Ik blijf op allerlei manieren vrouwen motiveren om het beste uit zichzelf te halen, ik laat hen hun eigen kracht ontdekken. Ik stimuleer vrouwen op een vriendelijke manier hun eigenwaarde te verhogen. Bij veel keuzes in zelfzorg horen angst en verdriet. Ik leer vrouwen daar mee om te gaan, zodat ze uiteindelijk verder kunnen.’ Irene ‘bevrouwd’ op deze middag een informatiekraampje, leuk als je even een kijkje komt nemen! Alle vrouwen zijn die middag van harte welkom in het Stadhuis van Leiden, toegang € 2,50.

22 december 2015 tot 21 maart 2016 - Gezondheidscentrum Wantveld Noordwijk
Onder de titel ‘Vrolijke wintermaanden’.
Irene doet mee met het olieverfschilderij ‘Van een duin’.
Gezondheidscentrum Wantveld, Wantveld 9, 2202 NS Noordwijk, www.kuco.nl"Van een duin" © 2015.

29 november 2015 tot 16 januari 2016 – Hilton Garden Inn Leiden
Groepsexpositie ‘Fresh Artyparty’ in Hilton Garden Inn (naast Corpus).
Irene doet mee met twee werken. In het eerste werk, ‘She’s mine’, laat zij zien hoe ze vrij strak en met een ontwerp vooraf werkt. Het tweede werk is één van haar karakteristieke koppen, die los uit de hand zijn geschilderd.
De expositie is vrij toegankelijk; bij binnenkomst rechtsaf op de begane grond. Verkoop vindt plaats via www.bubbleprojects.eu, gallerybubble@gmail.com.

Hilton Garden Inn Leiden (naast Corpus)
Gebruik het volgende adres voor je navigatie om het hotel te bereiken:
Willem Einthovenstraat 3, 2342 BH Oegstgeest. Parkeren kan bij het hotel.
Openbaar vervoer:
Hilton Garden Inn Leiden ligt op loopafstand van het Transferium Leiden.

She’s mine © 2015.

geen titel/‘een kop’© 2015.

September tot en met december 2015 - te gast bij Kapper Inge
Tot januari is het creatief werk van Irene Kurpershoek te gast bij Kapper Inge in Leiden.
Voor de vaste clientèle van Inge is het werk voor-, tijdens- of na een afspraak te zien. Behoort u daar -nog- niet toe, maar wilt u toch een kijkje nemen? Bel of mail dan even naar Irene voor een afspraak op een tijd waarop we Inge en haar gasten niet storen; 071-5125508 of via info@irenekurpershoek.nl
Het boek Zakdoekje leggen, over het afscheid nemen van gedrag, dierbare mensen en geliefkoosde wensen is in deze maanden verkrijgbaar bij Inge. Van de € 21,50 die het boek kost gaat € 9,00 naar de Goededoelenpot van Kapper Inge.

3 november 2015 tot 7 januari 2016 – het Leidse Volkshuis
KuCo leden laten hun werk zien in het Leidse Volkshuis.
Het werk van Irene hangt in de gang op de eerste verdieping, zij doet mee met het klein licht werk, in groen- en turquoisetinten.
Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33 A, 2312 DD Leiden; tijdens de kerstvakantie gesloten, www.kuco.nl

13 september 2015 Kunstmarkt Voorschoten
Irene doet met klein schilderwerk en tekeningen mee aan de Kunstmarkt 2015 in Voorschoten. Zondagmiddag 13 september vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur. Van harte welkom!

14 juli tot en met 25 augustus 2015 - Kunstatelier Katwijk
KuCo leden bemannen en bevrouwen zes weken een winkelpand in Katwijk aan Zee. Het is een leuke ruimte op een geweldige plek, waar de creatievelingen en kunstzinnigen hun werk deze zomer mooi kunnen presenteren en verkopen. Van Irene hangen er vrij recente schilderijen en ingelijst werk op papier.

Tot en met dinsdag 25 augustus, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 21.00 uur, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Loop gerust even binnen, het is een enthousiaste bedoening! Noordzeepassage 103 Katwijk aan Zee; dit is als je voor de Hema staat met je gezicht richting hoofdingang, aan de rechterkant, waar vroeger de Bruna zat.

2 tot en met 30 juli 2015 - KuCo vijf jaar! Gemeentehuis Katwijk aan Zee
Kunstenaarscollectief KuCo, www.kuco.nl, bestaat dit jaar vijf jaar en dit wordt gevierd met een expositie in het Gemeentehuis van Katwijk aan Zee. Irene doet mee met het schilderij ‘Zeezicht’.

"Zeezicht" © 2015

Gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk ZH, 2 juli tot 30 juli.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

5 tot en met 26 juli 2015- Schetsen uit de map, Zomerexpositie Sidac
Studio Sidac, www.sidacstudio.nl, bestaat dit jaar twintig jaar en viert dit met twee grote zomerexposities. In juli en augustus doen ongeveer tweehonderd mensen mee met elk vijf werken, waarvan er één aan de muur hangt en vier in een map te zien zijn. Het werk van Irene is in augustus te zien. Omdat bij een feestelijk gebeuren vaak een goed gevuld glas hoort heeft Irene dit als thema van haar ingezonden werk genomen. Dit is er één van:

© 2015, Blauwe neus

Studio Sidac, Hogewoerd 77, 2311 HG Leiden: 7 tot en met 23 augustus op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

15 juni tot 23 augustus 2015 - Een zomer vol kleur, duo-expositie in Het Leidse Volkshuis
Samen met Heleen Gerritsma, www.pdgerritsma.com, verzorgt Irene een zomerexpositie in Het Leidse Volkshuis. Het is een afwisselende en kleurrijke tentoonstelling, waar veel werk voor een zacht prijsje wordt aangeboden. Het Volkshuis is een groot pand, met veel onverwachte trappen en gangen. Op de overloop van de eerste etage, ligt de beschrijving van de werken en de plaatsen waar u deze kunt vinden. Neemt u deze vooral mee op uw tocht door dit gebouw, zodat u niets mist!

Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33 A , 2312 DD Leiden.

Van 15 juni tot 4 juli kunt u tijdens kantooruren gewoon binnenlopen, van 4 juli tot 23 augustus kunt u tijdens kantooruren aanbellen. Omdat men vaak van ver moet komen, kan het even duren voordat u wordt opengedaan.

11 en 12 april 2015 Expositie Studio Sidac in Leiden
Op zaterdag 11 april en zondag 12 april, tussen 11.00 en 18.00 uur, exposeert Irene in Sidac.
Schilderijen en werk op papier. Welkom!
Studio Sidac, Hogewoerd 77, Leiden, www.sidacstudio.nl

11 en 12 april 2015 bij Studio Sidac
© 2015, She’s mine
60 bij 70 cm, olieverf en potlood op linnen

11 en 12 april 2015 bij Studio Sidac
© 2015, 40 bij 50 cm, olieverf en potlood op linnen

Zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015: Kunst voor iedereen, Hillegom
Irene doet mee met dit schilderij:

Decemberkorting
Schaft u in december 2014 beeldend werk van Irene aan, dan krijgt u 10% korting; vanaf twee werken 20%.

11 november 2014 tot 9 januari 2015
’Kleurrijke Feestdagen’, Kunstenaarscollectief KuCo exposeert in het Gemeentehuis en de Bibliotheek van Noordwijkerhout. Irene doet mee met deze werken:13 september tot 24 oktober 2014
‘Op Reis’, Kunstenaarscollectief KuCo exposeert in het Gemeentehuis van Oegstgeest.
Irene doet mee met dit werk:

‘Stiltecoupé’, © 2014, 30 x 90 cm, olieverf en potlood op linnen

Geen titel, © 2014, 60 x 80 cm, olieverf en potlood op katoen

1 september tot 24 oktober 2014
‘Beautiful Colourful’, Kunstenaarscollectief KuCo exposeert in het Gemeentehuis van Lisse.
Irene doet mee met dit werk:
Carnaval, 30 x 40 cm, olieverf en potlood op linnen

12 juli tot 3 augustus 2014
Zomerexpositie in de Cultuurzaal van Sijthoff Leiden; schilderijen en werk op papier.

www.sijthoff-leiden.nl


‘Lente’, © 2014, 40 x 50 cm, olieverf en potlood op linnen, geen lijst, € 300,- inclusief BTW.

24 x 7
Op www.wisselkunst.nl kunt u beeldend werk van Irene zien. Op deze site vindt u diverse soorten kunst. Wilt u alleen werk van Irene bekijken dan kan dit via ‘zoeken’, waar u vervolgens Irene Kurpershoek intikt.

Op Facebook ziet u een uitgebreide verzameling van Irene’s werk; van kleine schets tot schilderij.

29 en 30 maart 2014 expositie Kunstschuur Hillegom, www.bibkunstschuur.nl

©2014, Wandeling in de Wind, olieverf en kleurpotlood op papier,
A4 formaat, formaat inclusief passe partout en lijst is 40 bij 30 cm,
zie ook bij www.wisselkunst.nl.

30 april tot en met 4 mei 2014 Keukenhof, Willem-Alexander Paviljoen

www.keukenhof.nl
www.henkveen.nl/exposities/keukenhofkunstplein2014

©2014, Vrije Val, ©2014, geen titel,
olieverf en potlood op linnen, olieverf en potlood op linnen,
30 x 40 cm 40 x 20 cm

6 februari tot en met 12 maart 2014 - Galerie De Pomp in Warmond
Onder de naam ‘Winter in Warmond’ exposeren leden van het kunstenaarscollectief KuCo, www.kuco.nl, waaronder Irene Kurpershoek, in galerie De Pomp in Warmond.

De bijdrage van Irene heet ‘Warme Wintermond’, het is een olieverfschilderij uit 2014, van 60 bij 80 cm.


Galerie De Pomp, Dorpstraat 38, Warmond, www.galeriedepomp.nl


10 november 2013 - 1 februari 2014 Expositie Het Leidse Volkshuis
Samen met andere leden van het kunstenaarscollectief KuCo, www.kuco.nl, expositie in Het Leidse Volkshuis, www.bplusc.nl. Irene doet mee met drie schilderijen. Deze werken zijn, tijdens de tentoonstelling, met 40% korting, te koop:15 september 2013 - Kunstmarkt Voorschoten


Deelname aan de Kunstmarkt in Voorschoten, www.hetweekend.nl, met tekeningen, schilderijen, ansichtkaarten en het debuut Zakdoekje leggen.
Te winnen, deze ingelijste prent ter waarde van € 150,-:


Augustus 2013 - Zomerexpositie Sidac Leiden
Deelname aan de zomerexpositie in de Sidac Studio, Hogewoerd 77 te Leiden, www.sidacstudio.nl, met deze olieverfprint:
Olieverfprint met kleurpotlood op papier, A4 formaat, -verkocht-.

26 maart tot 30 april 2013 – Expositie Restaurant LUNDI
Expositie in Restaurant LUNDI te Leiden met schilderijen en olieverfprints.

LUNDI is een restaurant met een Frans georiënteerde keuken, gerund door een jong en dynamisch team met als resultaat; verrassende gerechten in een ongedwongen sfeer. LUNDI staat voor lunch & diner. Op maandag, lundi in het Frans, geniet de creatieve kookbrigade van zijn vrije dag: www.restaurantlundi.nl© 2008, Puber, 50 bij 40 cm,
olieverf en potlood op linnen© 2013, 60 bij 50 cm,
olieverf en potlood op linnen