BESTEL HIER

Bloemzaden


De grote liefde en favoriete vrijetijdsbesteding van Irene is haar tuin. Via Verhaal en Beeld kun je bloemenzaad kopen.

Op dit moment (maart 2024) zijn de volgende zaden verkrijgbaar:

Een mix van duizendschoon en roze paarse papaver

 

Aan het eind van de zomer zijn hopelijk weer verkrijgbaar:

Akelei, Cosmea, Jacobsladder, Goudsbloem, Monnikskap, Tagedes en Vingerhoedskruid.

Alle zaden zijn zonder bestrijdingsmiddelen tot stand gekomen. De zaadjes zitten in een papieren zakje, met een artistiek etiket erop.
 

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,25 (exclusief verzendkosten)

bestel hier

Akelei


Het blad en de bloemen van Akelei vormen een sierlijk sieraad in je tuin! Je ontvangt een feestelijke mix van kleuren en hoogtes. Ze groeien op iedere zonnige en halfzonnige plaats. Akeleizaad is aan het eind van de zomer weer te bestellen.

Wel kun je een leuk bloemverhaal over Akelei bestellen. Afgedrukt op gekleurd papier, € 2,50 per verhaal en je krijgt er een kaart bij die je nog kunt versturen. Exclusief verzendkosten.

 

bloemverhaal

Jacobsladder

Ben je op zoek naar een positief en vrolijk ingestelde vaste plant voor in je tuin, denk dan eens aan Jacobsladder! Hij laat zich niet snel verjagen en heeft een sterk karakter. Met de juiste verzorging is het een blijvertje voor in je tuin. Als je ‘m na de eerste bloei terugsnoeit en liefdevol aankijkt is hij vaak bereid om in het najaar nog een keer opnieuw zijn blauwe bloemen met gele meeldraden aan je te tonen. Misschien denk je nu, oeps, dat is een krachtpatsertje met opgeblazen spierballen, dan heb je het helemaal mis. Zijn bladen zijn meer dan sierlijk. Prachtig ook om er af en toe een paar tussen papier te drogen. Kortom… Hoogte ongeveer 70 tot 80 cm, doet het goed in zon en halfschaduw.

Per zakje ten minste 100 zaden van dit juweeltje.

Jacobsladder is aan het eind van de zomer weer te bestellen.

bestel hier

Mix van Duizendschoon


‘Als puber vond ik duizendschonen zogenaamd lelijk.

Kwam mijn vader met duizendschonen thuis dan hadden hij en ik een conversatie die volgens een vaststaand patroon verliep. Ik betitelde de duizendschonen als saai en ouderwets en hij gaf aan dat het kleurrijke, sterke bloemen waren. Ze stonden minstens twee weken, ook bij zomerse temperaturen.

Inmiddels - we zijn zo’n vijftig jaar verder - ben ik een groot fan van deze beeldige sfeermakers.

De zaadjes verdeel je over natte aarde, die je vochtig houdt tijdens het ontkiemen. Dus geen scheppen aarde over het zaad gooien, dan is het te donker en weten ze niet meer welke kant ze op moeten en wordt het niets. Zet de bak op een zonnige plek en zorg dat de vogeltjes je goedje niet opeten. Een stukje gaas over je plantenbak doet wonderen.'

 

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,25 (exclusief verzendkosten)

Voor € 2,25 extra krijg je er een bloemverhaal bij en een ansichtkaart. Het bloemverhaal wordt op gekleurd papier afgedrukt. De ansichtkaart kun je nog versturen.

bestel hier

Monnikskap

 

De Monnikskap fleurt je herfsttuin op een verrassende manier op. Het zijn grote heren, die Monnikskappen, met hun diep blauwpaarse bloemen. De zaden zien er een beetje typisch uit; het is net of ze pootjes hebben. Maar ze nemen echt niet de benen. Monnikskappen willen, voordat ze tot vaste plant gaan opgroeien, het als 'koudekiemers' eerst lekker fris gehad hebben. Stoere mannen. Hoogte ongeveer 100 tot 120 cm, doet het goed in zon en halfschaduw. Per zakje ten minste 100 zaden.

 

Monnikskap is aan het eind 2024 weer te bestellen.

 

bestel hier

Mix van Goudsbloem

 

Goudsbloem is aan het eind van de zomer weer te bestellen.

Wel kun je een leuk bloemverhaal over de Goudsbloem bestellen. Afgedrukt op gekleurd papier, € 2,50 per verhaal en je krijgt er een kaart bij die je nog kunt versturen. Exclusief verzendkosten.

 

bestel hier een bloemverhaal