BESTEL HIER

Bloemzaden


De grote liefde en favoriete vrijetijdsbesteding van Irene is haar tuin. Via Verhaal en Beeld kun je bloemenzaad kopen.

Op dit moment (maart 2023) zijn de volgende zaden verkrijgbaar:

  • Akelei
  • Mix van Duizendschoon
  • Jacobsladder
  • Mix van Goudsbloem
  • Monnikskap
  • Vingerhoedskruid

Alle zaden zijn zonder bestrijdingsmiddelen tot stand gekomen. De zaadjes zitten in een papieren zakje, met een artistiek etiket erop.
 

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,25 (exclusief verzendkosten)

bestel hier

Akelei


Het blad en de bloemen van Akelei vormen een sierlijk sieraad in je tuin! Je ontvangt een feestelijke mix van kleuren en hoogtes. Ze groeien op iedere zonnige en halfzonnige plaats. Als los zakje van ten minste 100 zaden te bestellen, maar ook als kadopakketje, met bloemverhaal én kunstkaart én aardig leuke verpakking:

 

bloemverhaal

Jacobsladder

Ben je op zoek naar een positief en vrolijk ingestelde vaste plant voor in je tuin, denk dan eens aan Jacobsladder! Hij laat zich niet snel verjagen en heeft een sterk karakter. Met de juiste verzorging is het een blijvertje voor in je tuin. Als je ‘m na de eerste bloei terugsnoeit en liefdevol aankijkt is hij vaak bereid om in het najaar nog een keer opnieuw zijn blauwe bloemen met gele meeldraden aan je te tonen. Misschien denk je nu, oeps, dat is een krachtpatsertje met opgeblazen spierballen, dan heb je het helemaal mis. Zijn bladen zijn meer dan sierlijk. Prachtig ook om er af en toe een paar tussen papier te drogen. Kortom… Hoogte ongeveer 70 tot 80 cm, doet het goed in zon en halfschaduw.

Per zakje ten minste 100 zaden van dit juweeltje.

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,25 (exclusief verzendkosten)

bestel hier

Mix van Duizendschoon


‘Als puber vond ik duizendschonen zogenaamd lelijk.

Kwam mijn vader met duizendschonen thuis dan hadden hij en ik een conversatie die volgens een vaststaand patroon verliep. Ik betitelde de duizendschonen als saai en ouderwets en hij gaf aan dat het kleurrijke, sterke bloemen waren. Ze stonden minstens twee weken, ook bij zomerse temperaturen.

Inmiddels - we zijn zo’n vijftig jaar verder - ben ik een groot fan van deze beeldige sfeermakers.

De zaadjes verdeel je over natte aarde, die je vochtig houdt tijdens het ontkiemen. Dus geen scheppen aarde over het zaad gooien, dan is het te donker en weten ze niet meer welke kant ze op moeten en wordt het niets. Zet de bak op een zonnige plek en zorg dat de vogeltjes je goedje niet opeten. Een stukje gaas over je plantenbak doet wonderen.'

 

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,00 (exclusief verzendkosten)

bestel hier

Monnikskap

 

De Monnikskap fleurt je herfsttuin op een verrassende manier op. Het zijn grote heren, die Monnikskappen, met hun diep blauwpaarse bloemen. De zaden zien er een beetje typisch uit; het is net of ze pootjes hebben. Maar ze nemen echt niet de benen. Wel voorzichtig te werk gaan en goed je handen wassen, want alles aan de plant is giftig. En… ze willen, voordat ze tot vaste plant gaan opgroeien, het als 'koudekiemers' eerst lekker fris gehad hebben. Stoere mannen. Hoogte ongeveer 100 tot 120 cm, doet het goed in zon en halfschaduw. Per zakje ten minste 100 zaden.

 

Bestel een zakje bloemzaad voor slechts € 1,25 (exclusief verzendkosten)

 

bestel hier

Mix van Goudsbloem

 

De vooral oranje gloed van de Goudsbloem zorgt zelfs op bewolkte dagen voor een zonnige sfeer op je tuin. Als los zakje van ten minste 100 zaden te bestellen, maar ook als kadopakketje, met bloemverhaal én kunstkaart én aardig leuke verpakking:

 

bestel hier een bloemverhaal